Moldovenii au organizat un concert de zile mari în centrul Romei (FOTO)

Moldovenii au organizat un concert de zile mari în centrul Romei (FOTO)

Recent, Ambasada Republicii Moldova în Italia a organizat un concert de muzică clasică și etno-jazz, urmat de o recepție, prilejuite de încheierea celui de-al 25- lea an aniversar de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-italiene.


Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Biroului pentru Relații cu Diaspora, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor, revista Moldova în Progres, Extra TV, Romit TV. Sponsorul principal al evenimentului a fost Societatea de Asigurări Mutuale ”Cesare Pozzo”. De asemenea, au contribuit Consulatele Onorifice ale Republicii Moldova din Florența, Ascoli Piceno, Bari, precum și societățile Bilanciai, Biroul de Avocați Rizzi de Cillis, Marcotrigiano Costruzioni, Fralex, Agricola Tamburini, Viani.


Festivitatea s-a desfășurat în prestigioasa Sala Umberto din centrul Romei, reunind peste trei sute de invitați, printre care membri ai corpul diplomatic, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai mediului de afaceri, academic, al culturii, mass-media și numeroși reprezentanți ai comunității moldovenilor din Italia.


În cuvîntul său de salut, ambasadoarea Stela Stîngaci a evocat caracterul excelent al relațiilor moldo-italiene, rolul important al Italiei în promovarea cursului european al Republicii Moldova și a reformelor, menționînd, în special, contribuția comunității moldovenești din Italia la consolidarea acestor relații.


În programul concertului au evoluat: renumitul grup de etno-jazz Valy Boghean Band, violonistul moldovean Constantin Beschieru, prima vioară a Orchestrei Simfonice Naționale a Televiziunii publice italiene RAI, interpretul Ion Dodon, finalistul prestigiosului concurs italian Tu si que vales 2017.


Oaspeții au fost întîmpinați de către tinere și tineri în haine naționale, avînd ocazia să se familiarizeze cu principalele destinații turistice din Republica Moldova, precum și cu tradiția mărțișorului.


În cadrul seratei, desfășurate sub semnul prieteniei și al solidarității, au fost prezentate vinurile moldovenești ”Gitana” și produsele societății italiene Filotei Lino, grav afectată de cutremurele devastatoare din centrul Italiei din 2016.


La fel, oaspeții au primit mărțișoare croșetate de către Elena Crîșmari, o tînără moldoveancă, care urmează să suporte o intervenție chirurgicală complexă, fiind colectate donații în acest scop.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load