TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii ar putea primi permise de mic trafic la frontiera cu Ucraina

Moldovenii ar putea primi permise de mic trafic la frontiera cu Ucraina

Cetățenii Republicii Moldova și cei ai Ucrainei din zonele limitrofe ale graniței comune ar putea beneficia de permise de mic trafic la frontieră.

Despre aceasta au discutat la Odesa reprezentanți ai autorităților vamale și de frontieră din cele două state, transmite MOLDPRES.

Proiectul Acordului cu privire la micul trafic de frontieră între cele două state prevede că cetățenii moldoveni și ucraineni din zonele limitrofe ale frontierei comune vor putea traversa mai ușor frontiera, doar în baza permisului de mic trafic și vor putea rămîne pe teritoriul celuilalt stat pentru o perioadă care să nu depășească trei luni de ședere neîntreruptă, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic.


În acest sens, autoritățile celor două state au convenit asupra demarării unei analize detaliate a tuturor aspectelor, provocărilor și eventualelor riscuri, în vederea asigurării unei bune implementări a proiectului.

O altă inițiativă comună pentru modernizarea infrastructurii vizează reconstrucția punctelor comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești Reni, care vor permite participanților la traficul transfrontalier să beneficieze de un control operativ și la standarde înalte.

Reprezentanții autorităților vamale și de frontieră, convocate sub egida EUBAM, au decis organizarea în timpul apropiat a unei întrevederi a grupului de lucru, pentru continuarea planificării acțiunilor ce vor fi întreprinse în domeniul colaborării moldo-ucrainene.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load