Moldoveanca ce a ajuns în lumina reflectoarelor de la Hollywood (FOTO/VIDEO)

Moldoveanca ce a ajuns în lumina reflectoarelor de la Hollywood (FOTO/VIDEO)

Istoria de astăzi este îmbibată cu aroma succesului. E a unei fete simple care a reușit să-și facă un loc în lumea filmului european, dar și a celui american, ajungînd în lumina reflectoarelor de la Hollywood.


Istoria de succes a moldovencei Silvia Busuioc a început la Chișinău, unde ea și-a trăit copilăria în ritmul dansurilor sportive, practicîndu-le încă de la vîrsta de 7 ani.


Cînd avea deja 12 ani, a început să participe la diverse spectacole, pentru Televiziunea Națională din Moldova și diferite teatre, în țară și peste hotare.


În 2007 a ​​absolvit International Cambridge School, unde s-a specializat în business, economie, limba și literatura engleză.


În același an a participat la concursul național pentru campania de informare privind lupta împotriva tuberculozei. Campania includea și producerea unor scurtmetraje, scrise, regizate și interpretate de către participanți, proiect sponsorizat de Caritas Moldova și susținut de compania Impact Media Agency. Silvia Busuioc și alți 15 studenți au fost selectați pentru a scrie și regiza scurtmetrajul. Astfel, ea a scris scenariul și a jucat rolul principal în filmul „A doua șansă” (Second Chance), care a cîștigat Premiul întîi la nivelul național.La scurt timp după aceasta, Silvia se transfera în Italia și continua să lucreze ca model pentru o serie de campanii internaționale, făcîndu-și primele apariții la televiziunea italiană pentru canalele Sky, Rai, Channel 5, La 7. Continuă studiile în teatru și dans, participă la diverse master-classuri și colaborează cu Piccolo Teatro și Accademia dei Filodrammatici, ambele din Milano, care îi aduc mai multe roluri în teatru și televiziune.


Joacă rolul principal în piesa teatrală „Animelle! Un euro al chilo”, spectacol cu care merge, de asemenea, într-un turneu internațional în Europa și participă la Festivalul Fringe din Canada, unde a primit recenzii excelente. Este un proiect ce abordează problemele violenței asupra femeilor și ale traficului de fete.În 2012 a absolvit Universitatea din Milano. În același an, a fost acceptată ca oaspete distins la Actors Studio la Hollywood, iar cu aprobarea lui Martin Landau, director artistic al studioului, a fost invitată să-și continue studiile în 2013-2014.


În momentul de față, Silvia lucrează în Italia, Anglia și America, la Hollywood, unde își continuă colaborarea cu Actors Studio.În 2013, s-a filmat în serialul italian „Fuoriclasse”, în care a interpretat rolul Galinei, o fata din Ucraina, aflată în căutarea surorii sale în Italia. Galina vorbește patru limbi diferite pe parcursul istoriei: italiană, rusă, germană și engleză. Astfel, Silvia s-a dovedit a fi perfectă pentru rol, vorbind cinci limbi. 


Serialul a fost difuzat în martie 2014 și a devenit un succes, fiind lider de episoade în prime-time pe Rai 1 și înregistrînd peste 6 milioane de telespectatori la fiecare episod.Al treilea sezon al serialului „Fuoriclasse 3” s-a filmat în 2015, acesta avînd aceeași distribuție artistică.


Recent Silvia a primit, alături de Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, Premiul Oscar, pentru interpretarea unui rol în filmul „The Snowman”, regizat de Tomas Alfredson.


Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load