COVID-19 în MOLDOVA

„Moldovagaz” pornește pe urmele datornicilor

„Moldovagaz” pornește pe urmele datornicilor

Un grup comun de lucru, cu obiectivul să rezolve problema rambursării datoriei istorice pentru gazele naturale consumate, a fost creat de către SA „Moldovagaz” și „CET-Nord” SA.

Potrivit serviciului de presă al SA ”Moldovagaz”, la data de 30 iunie 2020 datoria CET-Nord depășește 185 milioane de lei. În componența grupului sunt incluși și reprezentanții întreprinderii „Bălți gaz”, care, împreună cu SA „Moldovagaz”, este printre creditorii principali ai producătorului de energie termică și electrică din Bălți.

În sarcinile grupului de lucru este inclusă elaborarea planului de stingere integrală a datoriei pentru gazele naturale consumate, care ulterior va fi prezentat organelor de conducere pentru aprobare. Cu scopul atingerii acestui obiectiv, se va efectua analiza detaliată a indicatorilor financiar-economici ai „CET-Nord”, precum și verificarea executării contractelor încheiate.


Rambursarea datoriei pentru gazele naturale, precum și neadmiterea creșterii acesteia de către întreprinderile din sectorul termoenergetic, la care statul este acționar, au fost menționate în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse în luna septembrie 2019.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load