COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovagaz este pregătită pentru perioada rece a anului - declarație

Moldovagaz este pregătită pentru perioada rece a anului - declarație

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” Vadim Ceban a participat azi, 21 noiembrie, în cadru ședinței guvernamentale a Comisiei pentru Situații Excepționale de pe lîngă prim-ministrul Republicii Moldova.

Ședința de astăzi a avut doar un singur subiect - nivelul de pregătire a economiei naționale, inclusiv a sistemului energetic, și a sferei sociale pentru activitatea în perioada de toamnă-iarnă 2019-2020 și capacitatea de a interveni, în caz de necesitate, în situații excepționale, notează Noi.md cu referire la point.md.

Vadim Ceban a menționat că au fost analizate în complex fiecare din rutele de asigurare cu gaze naturale care vor fi funcționale de la 1 ianuarie 2020, inclusiv reversul prin coridorul transbalcanic prin Turkish stream.


De asemenea, Ceban a informat că toate societățile afiliate SA „Moldovagaz” sînt pregătite pentru a funcționa în perioada toamnă-iarnă 2019-2020.

„Pregătirea întreprinderilor pentru perioada de toamnă-iarnă 2019-2020 constituie un set larg de acțiuni efectuate în vederea asigurării fiabilității, siguranței şi funcționării neîntrerupte a sistemului de gaze naturale național.

Aceste activități includ efectuarea acțiunilor preventive de întreținere, diagnosticul conductelor şi instalațiilor aferente lor, examinarea tehnică şi reparația conductelor de gaze, reducerea pierderilor de gaze naturale, energie termică şi energie electrică, inspectarea tuturor mijloacelor de transport, a edificiilor şi a încăperilor”, a declarat Ceban.

Președintele Consiliului de Administrație „Moldovagaz” a comunicat că în cadrul tuturor întreprinderilor au fost verificate şi deservite echipamentele electrice, anti-incendiare, s-a efectuat revizia sistemelor de încălzire a cazangeriilor individuale.

„Toate întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” sînt în totalitate pregătite pentru funcționare în regim normal în perioada toamnă-iarnă 2019-2020, astfel că vor asigura fiabilitatea, siguranța şi funcționarea neîntreruptă a sistemului de gaze naturale”, a mai adăugat acesta.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load