COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovagaz avertizează consumatorii debitori cu privire la posibila deconectare de la rețeaua de gaze

Moldovagaz avertizează consumatorii debitori cu privire la posibila deconectare de la rețeaua de gaze

SA Moldovagaz a avertizat consumatorii debitori cu privire la posibila deconectare de la rețeaua de gaze, transmite Noi.md.

Astfel, compania informează consumatorii săi noncasnici, persoane juridice, despre faptul că la 15 noiembrie 2019 a expirat data-limită de plată a facturii pentru gazele naturale consumate în luna octombrie 2019. Pentru consumatorii casnici, persoane fizice, data-limită de plată a facturii a expirat la 20 noiembrie 2019.

Furnizorul este în drept să solicite deconectarea, în conformitate cu pct. 104-105 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, iar operatorul de sistem va deconecta în termen de cel mult 10 zile lucrătoare instalațiile de gaze naturale ale consumatorului casnic/noncasnic în cazul neachitării plăților pentru gazele naturale utilizate la locul de consum, la expirarea termenului de 10 zile calendaristice din data-limită de plată a facturii, prezentată consumatorului.


SA „Moldovagaz” reamintește că conform pct. 78 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, factura conține preavizul: “ATENŢIE! “Vă preîntîmpinăm că în cazul neachitării acestei facturi de plată, în decurs de 10 zile calendaristice de la data-limită de achitare indicată în ea, în conformitate cu legislația, vom fi nevoiți să solicităm deconectarea de la rețeaua de gaze naturale a instalațiilor de gaze naturale ce Vă aparțin. Reconectarea instalațiilor de gaze naturale la rețeaua de gaze naturale va fi posibilă după eliminarea motivului care a dus la deconectare şi după achitarea tarifului pentru reconectare”.

În acest context, SA „Moldovagaz” constată că termenul de achitare a facturilor - data de 25 noiembrie 2019 (data-limită de plată +10 zile, conform Regulamentului) a expirat pentru consumatorii noncasnici, persoane juridice, de aceea solicită respectuos tuturor celor, care nu și-au onorat obligațiile financiare față de furnizor, să le execute în cel mai scurt timp, în caz contrar consumatorii debitori vor fi deconectați.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load