”Moldovagaz” a făcut publice rezultatele anchetei de serviciu cu privire la incidentul cu un consumator

”Moldovagaz” a făcut publice rezultatele anchetei de serviciu cu privire la incidentul cu un consumator

La data de 22.08.2019, SA „Moldovagaz” s-a autosesizat pe marginea cazului, care a avut loc în întreprinderea afiliată SRL „Gagauz-gaz” și publicat în mass-media de consumatorul Iurie Sacalî, reprezentant al acțiunii „StopHam”.


În urma anchetei de serviciu, s-a constatat că SRL „Gagauz-gaz” a întocmit actele de consum fraudulos cu încălcarea actelor normative în vigoare, iar directorul filialei „Comrat-gaz” al SRL „Gagauz-gaz” și specialistul coordonator în securitate corporativă și-au depășit atribuțiile de serviciu și competențele legale.


Se menționează faptul că doar furnizorul SA „Moldovagaz” este în drept să decidă asupra efectuării recalculării prin aplicarea sistemului paușal, să determine perioada pentru care urmează a fi efectuată această recalculare și să emită factura de plată. Competența SRL „Gagauz-gaz” se limita doar la activitatea de a depista, de a documenta și de a demonstra consumul fraudulos, fapt care nu a fost realizat.


Rezultatele investigației au fost expediate în adresa organelor competente de drept, directorul SRL „Gagauz-gaz” a demisionat, iar directorul filialei „Comrat-gaz” va fi sancționată disciplinar după revenirea din concediul medical. 


SA „Moldovagaz” regretă cele întîmplate și, în vederea preîntâmpinării acestor cazuri, solicită respectuos tuturor consumatorilor săi să divulge persoanele, care le încalcă drepturile, informîndu-ne prin orice sursă comodă de informare și/sau utilizînd serviciul gratuit de pe pagina web a companiei – ”Petiție online”.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load