TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova va primi 150 de teste rapide pentru detectarea coronavirusului

Moldova va primi 150 de teste rapide pentru detectarea coronavirusului

R. Moldova va primi 150 de teste rapide pentru detectarea coronavirusului de tip nou.

Suplimentar, laboratoarele de referință dispuse să primească probele prelevate și să stabilească diagnozele în cel mai scurt timp, comunică ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în contextul numărului în creștere a cazurilor de infectare cu acest virus în afara țării.

„OMS va oferi 150 de teste rapide de diagnosticare a coronavirusului de tip nou. Dar sînt determinate și acele laboratoare de referință din regiune unde vom apela la serviciile lor în caz de necesitate prin intermediul Agenției Naționale de Sănătate Publică”, a spus ministra în cadrul emisiunii Punct pe Azi, la TVR Moldova.


Paralel, este funcțional și serviciul operațional de urgență, timp de 24 din 24 de ore, ce oferă servicii de consultanță și ghidanță, asigură ministra.

Totodată, Dumbrăveanu a ținut să menționeze că simptomele ce apar în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus de tip nou sînt similare cu cele apărute în cazul unei gripe obișnuite. Astfel, cetățenii care s-au întors din călătorii și manifestă semne de răceală, sînt îndemnați să se adreseze la medic și să comunice toate datele.

Ministra a specificat că, în contextul în care au apărut temeri cu privire la coletele ce vin din China, OMS nu a stabilit, pînă acum, restricții la transportul de pasageri sau mărfuri.Mai mult, ANSP a comunicat că coletele nu prezintă risc, inclusiv, dat fiind durata redusă de viață a virusului.

Menționăm că luni, autorităţile chineze au anunţat că bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 908 morţi şi la peste 40.000 de persoane infectate. În R. Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu noul virus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load