COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova va implementa standarde europene în domeniul aviației

Moldova va implementa standarde europene în domeniul aviației

Moldova va implementa standarde europene în domeniul aviației și va crea premise necesare pentru atragerea investitorilor în domeniul proiectării aeronavelor sau componentelor pentru aeronave.

La acest lucru va contribui Regulamentul aprobat de Guvernul Moldovei, care stabilește cerințele și procedurile administrative de certificare pentru navigabilitate și mediu a aeronavelor și a produselor, pieselor și echipamentelor aferente, precum și certificarea organizațiilor de proiectare și producție, transmite Noi.md.

Documentul are drept scop implementarea prevederilor Acordului privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Regulamentul îmbunătățește cerințele tehnice, iar prin adoptarea acestuia, țara noastră se aliniază nu doar standardelor europene, ci și ale Organizației Aviației Civile Internaționale.


Suplimentar, proiectul va avea un impact pozitiv și asupra potențialului economic al țării, fiind create în premieră premisele necesare și prevederile normative pentru atragerea investitorilor în domeniul proiectării aeronavelor sau componentelor pentru aeronave.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii în colaborare cu Organizația Aviației Civile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load