Moldova și Belarus vor face schimb de experiență în domeniul dezvoltării sistemului educațional

Moldova și Belarus vor face schimb de experiență în domeniul dezvoltării sistemului educațional

Moldova și Belarus vor face schimb de experiență în domeniul dezvoltării sistemului educațional, transmite Noi.md.


Acest lucru este prevăzut într-un acord bilateral de cooperare interguvernamentală. Deputații din Belorusia pregătesc un proiect de lege privind ratificarea acestuia, a declarat pentru BelTA Oleg Levșunov, vicepreședinte al Comitetului permanent pentru muncă și afaceri sociale al Camerei Reprezentanților.


El a explicat că acordul vizează crearea unor relații pe termen lung și constructive în domeniul educației în principalele domenii de cooperare bilaterală. "Se are în vedere schimbul de informații și experiență în dezvoltarea domeniului, utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în procesul educațional, crearea unor programe educaționale comune și implementarea proiectelor", a spus parlamentarul belarus.


Acordul prevede, de asemenea, că Belarus și Moldova vor stabili un schimb de studenți, profesori, vor coopera în domeniul dezvoltării profesionale a cadrelor didactice etc. Deputatul a menționat că ratificarea acordului va contribui la consolidarea ulterioară a relațiilor reciproc avantajoase dintre țări.


"Aceasta va crea temeiurile juridice necesare pentru aprofundarea contactelor între țări în întreaga gamă a activității educaționale, va oferi premisele pentru extinderea prezenței sistemului educațional din Belarus pe piața serviciilor educaționale moldovenești, va majora prestigiul internațional al educației naționale", a concluzionat el.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load