Moldova și Belarus vor extinde cooperarea în domeniul turismului

Moldova și Belarus vor extinde cooperarea în domeniul turismului

Moldova și Belarus vor extinde cooperarea în domeniul turismului, transmite Noi.md.


La acest lucru va contribui Memorandumul corespunzător semnat de Asociațiile de Turism din cele două țări.


În special, Uniunea Republicană a Organizațiilor Turistice (EPR) din Belarus a anunțat despre semnarea unui Memorandum de Cooperare cu Asociația Patronatului din Industria Turismului din Moldova, menționînd că acesta este primul acord privind cooperarea în domeniul turismului semnat între structurile turistice din cele două țări.


La semnare a participat și Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean. Din partea Belarusului, memorandumul a fost semnat de președintele Consiliului Uniunii Sovietice a Republicii Moldova, Ivan Ciura, iar din partea Moldovei - de către Președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Moldova, Sergiu Manea.


Părțile au convenit asupra cooperării și dezvoltării unui plan comun pentru promovarea atît a oportunităților turistice ale Republicii Moldova în Belarus, cît și a potențialului turistic al Belarusului în Republica Moldova.


După cum s-a menționat, turiștii belarusi au început treptat să descopere frumusețea și atracțiile turistice ale Moldovei, rutele sale istorice remarcabile, atracțiile arhitecturale, precum și traseele vinicole și gastronomice.


Cu toate acestea, călătorii moldoveni, din păcate, deocamdată vizitează rareori Belarus în scopuri turistice. Dar, așa cum a spus ambasadorul Sorocean, zborul regulat dintre Minsk și Chișinău, deschis anul trecut de Belavia, dă speranță că fluxurile turistice reciproce vor crește. Deja astăzi, zborul este operat de 5 ori pe săptămînă, iar bordurile avioanelor sînt încărcate - aceștia sînt și turiști, și călătorii de afaceri, și turiștii de tranzit. Durata unui zbor este de o oră și jumătate, costul unui bilet într-o direcție este de 80 de euro. Între Minsk și Chișinău există și o legătură feroviară. Timpul pe drum - o zi, prețul biletului - 40 de euro.


Potrivit lui Victor Sorocean, Belarusul reprezintă interes pentru moldoveni din punct de vedere al obiectivelor arhitecturale și naturale, dar și posibilitățile sanatorial-cuartive ar putea atrage turiștii moldoveni în această țară.După cum s-a remarcat în uniunea republicană a organizațiilor turistice din Belarus, în general, belarușii și moldovenii vor trebui să se redescoască reciproc - și într-o nouă calitate, deoarece ambele țări s-au schimbat foarte mult după destrămarea Uniunii sovietice. Părțile și-au exprimat speranța că memorandumul semnat va fi un impuls pentru creșterea fluxurilor turistice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load