Moldova și Bașkortostan vor lansa un program de schimb de studenți

Moldova și Bașkortostan vor lansa un program de schimb de studenți

Universitățile din Bașkortostan intenționează să lanseze un program de schimb de studenți cu universități din Moldova.


În special, la un acord de colaborare lucrează Universitatea de Stat din Republica Bașkortostan și Universitatea Slavică din Moldova, transmite Noi.md.
Potrivit portalului ufa.rbc.ru, despre intențiile reciproce a vorbit rectorul USB, Nikolai Morozkin, în cadrul forumului de afaceri "Republica Moldova - regiunile Rusiei" din Ufa.


Potrivit lui Morozkin, s-au purtat negocieri preliminare cu rectorul Universității slavone din Moldova privind elaborarea unor programe specifice și încheierea contractelor de studiere pentru un semestru și un an.


Trebuie remarcat faptul că, în cadrul vizitei de trei zile în Bașkortostan, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Universitatea de Stat din Bașkortostan. Studenții au fost interesați de perspectivele de implementare a proiectelor economice comune, de schimburile culturale, de dezvoltarea turismului și de statutul limbii ruse în Moldova. Mulți studenți și-au exprimat dorința de a lucra ca voluntari în Moldova.


În încheierea acestei întîlniri, consiliul academic al universității i-a conferit Președintelui Republicii Moldova titlul onorific Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Bașkortostan. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load