COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova revine la viața normală. Ce se schimbă de luni (VIDEO)

Moldova revine la viața normală. Ce se schimbă de luni (VIDEO)

Premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că începînd de luni, 27 aprilie, vor fi permise ieșirile în parc, dar în grupuri nu mai mari de trei persoane.

Hotărîrea a fost luată la ședința Comisiei Situații Excepționale, în urma discuțiilor cu specialiștii epidemiologi și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit autorităților, aflarea în parc va fi permisă doar în grupuri de pînă la trei persoane și cu respectarea distanței sociale. Rămîne restricționat accesul la terenurile de joacă pentru copii și terenurile sportive care sînt instalate în parcuri.

Totodată, începînd cu 27 aprilie se va relua activitatea unităților de comerț cu amănuntul, cu excepția celor amplasate în centre comerciale și piețe. Ion Chicu a precizat că este vorba de magazine nealimentare de toate tipurile.


"Este însă foarte important de menționat că această activitate se va permite strict cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice", a precizat Chicu.

Comisia a mai dispus ca în perioada 27 - 30 aprilie să fie declarate zile de odihnă pentru bugetari, astfel aceștia nu vor reveni de luni la serviciu.

"Am luat această decizie pentru a evita o creștere substanțială a fluxului de pasageri în transportul public. Bugetarii vor reveni începînd cu data de 4 mai".

De asemenea, Comisia situații excepționale a decis că luni, 27 aprilie, transportul public în Chișinău și Bălți va fi oprit.

Tot astăzi Comisia a extins numărul de zboruri charter, pentru repatrierea cetățenilor moldoveni.

Premierul a venit cu un mesaj repetat la adresa cetățenilor, prin care i-a îndemnat să se conformeze restricțiilor impuse și să nu meargă la cimitire de Paștele Blajinilor, pe 26 și 27 aprilie, întrucît este strict interzis.

"Zilele în care tradițional avem Paștele Blajinilor au fost transferate pentru 8 iunie, de aceea nu se permite și vă rog să nu mergeți la cimitire, pentru că această zi a fost transferată pentru 8 iunie", a spus premierul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load