Moldova, pămîntul contrastelor – film realizat de canalul francezo-german (VIDEO)

Moldova, pămîntul contrastelor – film realizat de canalul francezo-german (VIDEO)

Moldova – o țară mică, dar bogată în tradiții frumoase și oameni talentați. De acest lucru s-au convins și cei care au urmărit documentarul realizat de postul de televiziune germano-francez ARTE.


Republica Moldova a ajuns subiectul unui documentar realizat de francezi și germani, care are menirea de a ajuta la descoperirea țărișoarei noastre, a tradiților frumoase și a oamenilor extrem de talentați.

Filmul a fost realizat în vara lui 2018, mai exact, în preajma și în timpul Festivalului IA Mania, iar protagonista peliculei a fost chiar Nata Albot, care a avut grijă să-l inițieze pe autorul documentarului, în cultura țării noastre. Fondatoarea Klumea a povestit cu o căldură deosebită despre una din bogățiile poporului nostru – tradițiile și obiceiurile moldovenești.

„Cu șase ani în urmă, Nata Albot a organizat prima ediție a festivalului IA Mania, un omagiu adus bluzei albe brodate cu elemente tradiționale, Ia, care este portul popular de sărbătoare a moldovencelor. Evenimentul, care a avut loc în satul de frontieră Holercani a cîștigat o notorietate neașteptată. Jurnalistă și blogger, acum stabilită în Canada, Nata se întoarce în țară în fiecare an cu ocazia festivalului. Ea militează pentru o Moldovă modernă, deschisă lumii întregi”, scrie publicația arte.tv.

Urmăriți documentarul și amintiți-vă de rădăcini, de frumusețea țărișoarei noastre și de tezaurul poporului nostru:


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load