COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova în topul țărilor cu cele mai multe infectări cu COVID-19

Moldova în topul țărilor cu cele mai multe infectări cu COVID-19

Republica Moldova a ajuns pe locul 15 în lume și pe 3 în Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus, raportat la populație, potrivit celor mai recente date.

Cu un total de 20.794 de infectări, Republica Moldova a ajuns pe locul 15 în lume, cu 5.941 de cazuri la un milion de locuitori. Pe primul loc este Qatar, cu peste 38 de mii de cazuri la un milion de locuitori, transmite Cotidianul.md.

Din Europa, mai prost decît Republica Moldova între țările cu o populație mai mare de un milion de locuitori stau doar Suedia (7.555 de cazuri la un milion de locuitori) și Belarus (6.993 de cazuri la un milion de locuitori). Cele două țări au avut însă cele mai relaxate regimuri pe perioada pandemiei din Europa, impunînd mai puține restricții decît restul țărilor de pe continent.


Este de precizat că în calcul sînt luate doar statele lumii cu o populație mai mare de un milion de locuitori. În cazul Republicii Moldova, raportarea se face la o populație oficială de 3,5 milioane de locuitori, inclusiv stînga Nistrului.

Ultimele date prezentate de Biroul Național de Statistică arată însă că, la 1 ianuarie 2020, populația a constituit 2,6 milioane de persoane, fără stînga Nistrului.

Dacă am raporta doar cele 19.410 cazuri înregistrate în teritoriile administrate de Chișinău, la populația de 2,6 milioane de locuitori, atunci Republica Moldova ar înregistra o medie de 7.465 de cazuri la un milion de locuitori, statistică ce ar plasa-o pe locul 2 în Europa și pe a 13 în lume.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load