COVID-19 în MOLDOVA

Moldova, în flăcări. Cîte hectare de teren au fost mistuite de incedii

Moldova, în flăcări. Cîte hectare de teren au fost mistuite de incedii

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 87 situații de risc.

Din numărul total de intervenții în 53 de cazuri angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea focarelor.

Patru echipaje de pompieri au stins un incendiu care cuprindea o suprafață extinsă în localitatea Cobîlea, raionul Șoldănești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în seara zilei de 12 septembrie la ora 19:15.


Potrivit primelor informații suprafețe extinse de vegetație arsă au fost văzute de oameni. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că peste 100 ha de iarbă uscată sînt cuprinse de flăcări într-o fîșie forestieră. Angajații IGSU au localizat incendiul fără ca acesta să mai obțină răspîndire. Circumstanțele arderii urmează a fi stabilite.

Un alt incendiu a fost lichidat de pompieri în localitatea Pepenii Noi, raionul Sîngerei. Aici într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloți cu paie și nutreț pentru animale. Salvatorii au localizat arderea fără ca aceasta să distrugă casa de locuit, aflată în apropierea construcției unde se păstra nutrețul. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde din cauza unui incendiu a luat foc 15 ari de viță de vie. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul utilizării surselor de aprindere în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate.

Pompierii avertizează că folosirea focului la nimicirea resturilor menajere, dar și lăsarea acestuia fără supraveghere poate provoca incendii de proporții. În caz de situații de risc, oamenii sînt îndemnați să sune la Serviciul 112 pentru ca echipele specializate să poată interveni de urgență.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load