COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova iese din starea de urgență: Ce restricții rămîn (DOC)

Moldova iese din starea de urgență: Ce restricții rămîn (DOC)

Republica Moldova va ieși mîine din starea de urgență instituită din cauza pandemiei de Covid-19, totuși, zeci de măsuri rămîn a fi menținute pînă la data de 30 iulie, sau chiar 31 decembrie.

Potrivit dispoziției semnate de Comisia Extraordinară pentru Situații Excepționale, măsurile care rămîn în vigoare vor trebui respectate cu obligativitate și țin de distanța socială în spațiile publice, transportul public, sistemul educațional, sau localurile de agrement, transmite emedicina.md.

În dispoziția semnată și publicată de Comisia Extraordinară pentru Situații Excepționale, se precizează că pînă la data de 31 decembrie cetățenii vor fi obligați să respecte distanța socială de cel puțin un metru. Va fi obligatorie și purtarea măștilor în spații publice închise, spațiile comerciale, la locul de muncă/de serviciu, în transportul public de pasageri, cu excepția cu excepția transportului individual. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul.


La fel, în perioada 15 mai- 31 decembrie 2020, șoferii de rute urbane, interurbane și internațional proporțional, vor fi obligați să poarte echipament de protecție și se va efectua triajul zilnic al personalului angajat la începutul turei de lucru.

„Ajustarea orarului de călătorie și a numărului de unități de transport, inclusiv cu restricționarea circulației. Automonitorizarea stării de sănătate a personalului pe parcursul zilei de muncă, cu informarea angajatorului. Promovarea modalităților de achitare la distanță ori contactless; 3.5. Limitarea numărului de pasageri”, se precizează în dispoziția Comisiei.

Totodată va fi obligatorie și purtarea măștilor de protecție pentru pasageri, verificarea temperaturii pasagerilor la îmbarcarea la cursele de transport, care nu trebuie să depășească 370 grade Celsius, la îmbarcarea la cursă; 3.8.

Setul de măsuri care vor fi menținute, dar și cele care se vor relaxa le puteți consulta în dispoziția de mai jos.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load