COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova are o singură izoletă pentru transportarea pacienţilor cu coronavirus

Moldova are o singură izoletă pentru transportarea pacienţilor cu coronavirus

Republica Moldova dispune de o singură izoletă pentru transportarea pacienţilor contaminaţi cu virusul COVID-19.

Este vorba despre o capsulă specială, de tip închis, cu care sînt preluaţi şi transportaţi la spital pacienţii suspecţi. Despre aceasta a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, scrie publika.md.

"Centrul Naţional de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească dispune de o singură izoletă. Sigur că, în cazul dat, vorbeşte şi despre acele măsuri care au fost întreprinse, de pregătire în general, a sistemului naţional de asistenţă medicală sau aviasan", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre acest echipament special, aflat în dotarea Centrului Naţional de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, însă ofiţerul de presă al instituției, Vladislava Ceban, ne-a precizat că nu are date despre această boxă şi orice întrebare sau solicitare la subiect să o adresăm direct responsabililor de la Ministerul Sănătăţii.


Contactat telefonic, şeful Centrului, Boris Golovin, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce are în dotare cîteva astfel de echipamente speciale. Ulterior, acesta ne-a închis telefonul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load