Moldova a urcat în clasamentul Indicelui Percepției Corupției

Moldova a urcat în clasamentul Indicelui Percepției Corupției

În 2017, Republica Moldova a înregistrat un scor al IPC de 31 de puncte, plasîndu-se pe locul 122 din 180 de ţări incluse în clasament (pentru comparaţie, în 2016 scorul indicelui a fost de 30 puncte, locul – 123 din 176 de ţări), notează Noi.md.


În acest clasament, Georgia se află pe locul 46, România – 59, Ucraina – 130, iar Rusia – pe locul 135.


Indicele percepției corupției pentru anul 2017 (IPC 2017) a fost lansat de Transparency International astăzi, 21 februarie, la Berlin.


Transparency International Moldova menționează că, deși în 2017 au fost adoptate unele legi menite să consolideze cadrul instituţional de combatere a corupţiei, în special a corupţiei la nivel înalt şi spălării banilor, punerea lor în aplicare întîrzie. Nu a fost asigurată funcţionalitatea Autorităţii Naţionale de Integritate, compromiţînd aplicarea politicii de verificare a averilor şi intereselor personale. Pare a fi nefuncţională şi Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale.


De notat că în vîrful clasamentului se situează Noua Zeelandă și Danemarca, cu un scor de 89 și, respectiv, 88 de puncte. La celălalt pol se află Siria, Sudanul de Sud şi Somalia, cu scoruri de 14, 12 și, respectiv, 9 puncte. Media pe Uniunea Europeană este de 65 de puncte.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load