Moldova a obținut o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Moldova a obținut o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Reprezentanții din Republica Moldova au reușit să obțină medalii și în acest an la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI).


Astfel, după ce au fost calculate rezultatele probelor din cele două zile de concurs, Moldova s-a ales cu o medalie de argint și una de bronz.


Medalia de argint a fost obținută de Alexandru Rudi, care a acumulat, în total 343.49 puncte.


Medalia de bronz a fost obținută de Gabriel Cojocaru, care a acumulat, în total 299.78 puncte.


Ambii participanți au absolvit Liceul Teoretic „Orizont”. Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) este o competiție anuală pentru elevii de liceu din diferite țări invitate, însoțită de programatori sociali și culturali. Este una dintre cele cinci olimpiade științifice internaționale și este una dintre cele mai prestigioase competiții de informatică din lume.


Fiecare țară participantă selectează o echipă de pînă la 4 concurenți pentru a-și reprezenta națiunea, alături de un lider de echipă și un lider adjunct. Competiția are loc în 2 zile. Pe parcursul a 2 zile de competiție, fiecare participant concurează individual și încearcă să-și maximizeze scorul rezolvînd un set de probleme algoritmice. În fiecare dintre zile, studenților li se oferă, de obicei, 3 probleme pe care trebuie să le rezolve în 5 ore.


Cea de-a 31-a Olimpiadă Internațională în Informatică (IOI 2019) s-a desfășurat loc la Baku, Azerbaidjan, între 4 și 11 august. La competiție au participat 327 de studenți din 87 de țări.
 


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load