Moldova a lansat o platformă turistică inedită la Expoziţia de profil de la Berlin

Moldova a lansat o platformă turistică inedită la Expoziţia de profil de la Berlin

Oferta turistică a R. Moldova este prezentată,  din 7 martie, la cea mai prestigioasă Expoziție de turism din lume – ITB 2018, care se desfășoară la Berlin (Germania).


Vizitatorii standului de țară sînt îndemnați să se aventureze într-o călătorie virtuală prin ţara noastră, pentru a descoperi cele mai mari galerii subterane din lume, o mare colecție de vinuri sau pur și simplu să savureze un workshop culinar la o vinărie, informează MOLDPRES.


Prima platformă de realitate virtuală,  denumită „360 de grade”, scoate în prim plan potențialul turismului vinicol din R. Moldova, iar evenimentul de lansare s-a încheiat cu o degustare de vinuri. 


„Este un privilegiu și o onoare să-mi reprezint țara la prestigioasa expoziție de turism „ITB 2018”. Cu o producție anuală impresionantă de vinuri, R. Moldova are un sector vitivinicol înfloritor. Spre exemplu, în anul 2017 R. Moldova a fost pe locul 20 între cele mai mari țări producătoare de vinuri, iar anual o parte importantă este exportată în țările Uniunii Europene. Țara noastră are tradiții milenare în arta vinificației, adînc înrădăcinată în istorie și cultură,  iar un sfert din populație este angajată în acest domeniu.  Unele vinării se regăsesc în Cartea Recordurilor Guinness, iar altele sînt obiect al patrimoniului cultural-naţional”, a menţionat la ceremonia de lansare Oleg Serebrian, ambasadorul R. Moldova în  Germania.


La rîndul său, Stanislav Rusu, directorul Agenției Turismului, a subliniat că R. Moldova este o destinație turistică unică în Europa. „Pe an ce trece țara noastră devine tot mai atractivă pentru turiștii străini, iar datele statistice arată că timp de șase ani numărul acestora a crescut cu apropare 75%. Recent cele mai reprezentative reviste de profil din lume au clasat țara în topul celor mai sigure destinații turistice din lume”, a spus Rusu.


„Republica Moldova este o destinație inedită în centrul Europei, de aceea am ales să promovăm oferta turistică cu ajutorul unor activități inedite. Lansarea platformei virtuale 360.moldova.travel va permite oricărui potențial vizitator să afle cît mai multe despre comorile ascunse ale țării noastre și cu siguranță va atrage cît mai mulți turiști străini. Ne bucurăm că în mai puțin de patru ani, R. Moldova a urcat tot mai mult în topurile țărilor recomandate turiștilor străini”, a specificat Diana Lazăr, vicedirectorul  Proiectului de Competitivitate din R. Moldova.


La ITB 2018, R. Moldova este reprezentată cu un stand pe o suprafaţă de 65 de metri pătraţi, cea mai mare în istoria participării ţării noastre la Expoziţia de la Berlin. În cele cinci  zile, cît va dura expoziția, delegația țării noastre va promova ospitalitatea moldovenilor, prin campania  #BeOurGuest, în special acţiunea  „Adoptă un turist”, ce oferă turiștilor oportunitatea de a trăi experiențe autentice și de a descoperi cultura și tradițiile R. Moldova.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load