COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mold-street: Cel mai bogat ceh ar putea intra pe piața media din Moldova

Mold-street: Cel mai bogat ceh ar putea intra pe piața media din Moldova

Grupul de investiţii PPF, deținut de cel mai bogat om din Republica Cehă Petr Kellner, este la un pas să ajungă la un acord pentru a cumpăra o participaţie majoritară din compania Central European Media Enterprises (CME) de la gigantul american AT&T, informează Reuters.

AT&T deţine în prezent 64% din acţiunile CME, dar controlează 75% din companie prin acţiuni preferenţiale, poziţie moştenită prin achiziţia grupului Time Warner. Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, care se află în spatele PPF, se ocupă personal de discuţii.

Cotidianul economic ceh Hospodarske Noviny, citat de Reuters, a scris că rezultatul discuțiilor ar putea fi anunțat „în cîteva zile” și că negocierile sînt duse personal de către miliardarul ceh. Ziarul financiar bulgar Capital a citat trei surse susținînd că discuțiile dintre PPF și CME sînt în ultima etapă.


O purtătoare de cuvînt a declarat însă că PPF nu va comenta speculațiile pieței. O vînzare ar fi una dintre cele mai mari de acest fel pe piața mass-media din regiune, deoarece CME deține posturi TV, ce au poziții de lider în state din regiune.

De exemplu grupul de televiziune ProTV, care include postul de televiziune ProTV din România, plus celelalte canale de televiziune Pro, incluisv Pro TV și Acasă TV din Republica Moldova a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu venituri de 126,8 milioane dolari, în scădere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului trecut, cînd a raportat 136,6 milioane dolari, arată raportul financiar al grupului CME.

Grupul de investiții PPF deține de la creditori la bunuri imobiliare și companii de telecomunicații din Europa și Asia, inclusiv operatorul de telecomunicații ceh O2 Cehia, dar și Home Credit, unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de împrumuturi pentru consumatori.

Compania Home Credit fondată în 1997 în Cehia, este administrată de Jiří Šmejc, noul beneficiar principal al grupului Fenosa, cel mai mare furnizor de energie din Republica Moldova. Jiří Šmejc și Petr Kellner sînt parteneri de afaceri de mai mult timp. Amintim că despre posibila vînzare a grupului Central European Media Enterprises se vorbește de mult timp.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load