TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moartea elevei din Ialoveni a ridicat problema siguranței pietonilor

Moartea elevei din Ialoveni a ridicat problema siguranței pietonilor

Tragedia familiei din Ialoveni, în care o fetiță de nouă ani a murit sub roțile unui camion, i-a impus pe părinții altor copii din oraş să ceară explicații autorităților.


În ajun, cel puțin 100 de persoane s-au adunat în Casa de Cultură locală pentru a discuta situația și a găsi o soluție pentru problema siguranței pietonilor, transmite noi.md cu referinţă la publika.md.


"Vrem să apară semafoare în tot orașul, în special acolo unde există treceri de pietoni în apropierea școlilor. Avem patru școli, pe lîngă Școala de Artă. Cerem montarea de echipamente „speed-bumper” (denivelări artificiale) la trecerile pentru pietoni, acest lucru va reduce viteza mașinilor. De asemenea, cerem amenajarea de trotuare, inclusiv în direcția Școlii de Artă din Ialoveni ", a declarat unul din părinţi, Valerian Tăbîrţă.


După accidentul în care a murit fata, a fost creată o comisie specială. Ea a analizat situația și a sugerat modalități de îmbunătățire a siguranței rutiere. Una dintre problemele identificate este trecerea de pietoni situată direct în fața ușii instituției de învățămînt.


"Copilul iese, bucurîndu-se că lecțiile s-au încheiat și aleargă imediat pe drum. Este normal că se grăbeşte. Credem că aici este nevoie de un gard. Ieșirea trebuie blocată cu o barieră, în dreapta și la stînga trebuie să faceți un trotuar. Trecerea de pietoni ar trebui să fie localizată la zece metri mai sus", a spus părintele.


Potrivit comisarului inspectoratului de poliție din Ialoveni, Pavel Damaschin, în 2019 au fost înregistrate 9 accidente în care au fost implicați pietoni. Două dintre ele s-au produs la treceri, într-un caz o persoană a decedat: "De mai bine de un an dimineața, polițiștii stau la trecerile de pietoni din apropierea instituțiilor de învățămînt. Două echipaje mobile și patru polițiști reglementează transportul public și monitorizează trecerile pentru pietoni".


Accidentul, în care a murit o fetiță de nouă ani, s-a produs pe 17 decembrie după-amiază. Eleca traversa strada pe o trecere „zebra”. La volanul camionului, care a lovit copila, se afla un bărbat în vîrstă de 64 de ani, acesta fiind arestat pentru 30 de zile.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load