Mitropolia Moldovei va avea propriul steag

Mitropolia Moldovei va avea propriul steag

Mitropolia Moldovei și-a făcut propriul steag. Acesta a fost creat din necesitate spun reprezentanţii Mitropoliei. Totuși, drapelul nu a fost aprobat definitiv de către Comisia națională de heraldică.


Steagul are trei culori: albastru roșu și alb, iar în centrul lui se regăsește stema inspirată din cea pe care o avea Mitropolia Basarabiei încă în perioada interbelică.


"Sunt culorile specifice pentru identificarea unui mitropolit. Entitatea ecleziastică are statut de mitropolie, fapt pentru care s-a decis utilizarea însemnelor. În centrul drapelului este acest scut, el este argintiu, pe mijloc este un colan roșu și un alt scut în interior cu imaginea icoanei nașterea Mîntuitorului Isus Hristos", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.


La pachet cu steagul vine și stindardul Mitropolitului.


"Acest scut este timbrat cu o mitră aurită. Toată această compoziție este fixată pe cîrja arhierească și o cruce de aur care sînt plasate cruciș și toată această compoziție este plasată pe acest sprijin", a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.


Deşi stema de pe drapel seamănă izbitor cu cea a Mitropoliei Basarabiei, totuși, sînt cîteva elemente care fac diferenţa.


"Este un pic modificată varianta mitrei comparativ cu stema veche. Aici se regăsește și icoana sfîntului Ștefan Cel Mare cît și icoana Maicii Domnului", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.


Cele două simboluri nu vor fi expuse în biserici. Mitropolia le va folosi în timpul vizitelor oficiale şi ceremoniilor protocolare. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load