”Misiune imposibilă” pentru drumarii care pe un ger siberian, sînt la datorie

”Misiune imposibilă” pentru drumarii care pe un ger siberian, sînt la datorie

Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, iar peste 180 de utilaje grele şi 330 de muncitori rutieri au fost antrenaţi în ultimele 24 de ore la lucrări de înlăturare a zăpezii de pe carosabil şi la împrăştierea materialului antiderapant, comunică MOLDPRES.


Şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenţie că în perioada nominalizată, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. “Cele 187 de utilaje speciale antrenate în procesul tehnologic au împrăştiat 1331 tone de material antiderapant”, a adăugat Căpăţină.


„Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulaţia rutieră pe timp de iarnă sînt monitorizate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare”, a precizat Căpăţină.


Şi Primăria capitalei a anunţat că în cursul nopţii, pe străzile din Chişinău s-a intervenit cu 68 de utilaje şi au fost împrăştiaţi în total peste 1100 de metri cubi de material antiderapant.

De asemenea, Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curăţarea trotuarelor şi a intrărilor în curţile blocurilor de locuinţe. Angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative şi de gestionare a fondului locativ au curăţat manual trotuarele şi staţiile de aşteptare a transportului public.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău şi Inspectoratului Naţional de Patrulare au acţionat pe parcursul nopţii în vederea depistării persoanelor care stăteau afară în frig. La Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2, au fost cazate în ultimele 24 de ore peste 90 de persoane.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat pentru MOLDPRES că salvatori monitorizează situația din întreaga țară în contextul condițiilor meteorologice cu temperaturi joase și averse de zăpadă. ”În stare de pregătire sînt 140 unități de tehnică și 400 de persoane gata să intervină pentru acordarea ajutorului oamenilor aflați în situații de risc. Pe parcursul zilei de ieri salvatorii au intervenit în 13 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Intervenția salvatorilor a fost necesară pe trase din Vulcănești, Căușeni și Rîșcani”, a spus Pușcașu.


Prim-ministrul Pavel Filip a convocat ieri o şedinţă de urgență la Guvern în legătură cu situația meteo nefavorabilă. Premierul a solicitat o comunicare permanentă și o interacțiune eficientă între autoritățile responsabile, astfel încît să fie prevenite situațiile de criză. Cetăţenii aflaţi în dificultate din cauza condițiilor meteo, pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 şi 903, 022 785032.


Meteorologii au anunţat la începutul săptămînii curente Cod Galben de frig, cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie. Totodată, pînă la 3 martie este valabil şi Codul Galben de intensificare a formării gheţii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load