COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Sănătății explică lipsa măștilor în farmacii

Ministrul Sănătății explică lipsa măștilor în farmacii

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, afirmă că în țară nu este criză de măști, așa cum au anunțat unele surse media. Declarațiile au fost făcute, astăzi, după o inspecție la spitalul de boli infecțioase “Toma Ciorba” din Capitală.

„Agenția medicamentului a anunțat că în depozite măști sînt, livrarea se efectuează la farmacii zilnic, doar că reieșind din panica existentă în societate, lumea procură în cantități mari aceste măști, ceea ce generează, spre seară, lipsa măștilor în farmacii”, a declarat Dumbrăveanu.

Ministrul sănătății a comentat și informațiile, precum că unele produse farmaceutice s-au scumpit din cauza coronavirusului.


„Dacă la medicamente există reglementat acest adaos comercial de 15%, la măști și alte dispozitive medicale nu există reglementat adaosul comercial. S-au făcut verificări și da, unii agenți importă deja aceste măști la un preț destul de mare, dat fiind faptul că solicitarea pe piața internațională este destul de înaltă”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul mai spune că specialiștii de la Chișinău pot să depisteze prezența coronavirusului în doar cîteva ore.

“Avem două tipuri de teste: testul pentru determinarea coronavirsului și un test pentru confirmare. Azi, aceste teste au fost puse în aplicare și vreau să vă spun că deja avem răspunsul din partea laboratorului ANSP, ele sînt eficiente și în cîteva ore putem să stabilim cu exactitate, dacă avem coronavirus sau nu”, spune ministrul.

În prezent, în laboratoarele ANSP sînt cinci chituri a cîte 96 de teste pentru depistarea coronavirusului și două chituri a cîte 96 de teste pentru confirmare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load