Ministrul Sănătății declară război ambroziei

Ministrul Sănătății declară război ambroziei

Ministra Sănătății Ala Nemerenco cere ajutorul societății civile privind dezvoltarea unui plan de combatere a plantei ambrozia.


Ambrozia este o buruiană aparent inofensivă, dar care le poate cauza probleme serioase de sănătate persoanelor alergice. Numită şi iarba pîrloagelor, ambrozia apare mai ales vara.


Ala Nemerenco / Sursa:Facebook

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, pe marginea drumurilor şi a căilor ferate, în apropierea dărîmăturilor, pe şantierele de construcţii, în zone unde s-a depozitat pămînt excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetaţie şi prost întreţinute. Ca urmare a modului în care se răspîndeşte şi se înmulţeşte, această buruiană este considerată o plată invadatoare.


Ambrosia artemisiifolia este caracterizată din punct de vedere medical, ca fiind cea mai alergenă specie cu impact negativ asupra sănătăţii populaţiei.


În octombrie 2018, miniștrii din Guvernul Filip a votat includerea ambroziei în lista plantelor interzise pe teritoriul Republicii Moldova.


Tot în octombrie, Guvernul Filip a aprobat și Regulamentul privind combaterea şi prevenirea răspîndirii buruienii ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), după ce Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de gestionarea de către Ministerul Agriculturii a problemei privind planta Ambrozia și l-a criticat pe ministrul de atunci, Liviu Volconovici.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load