TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Justiției, despre avizul Comisiei de la Veneția

Ministrul Justiției, despre avizul Comisiei de la Veneția

Ministerul Justiției al Republicii Moldova a salutat opinia Comisiei de la Veneția cu privire la amendamentele votate la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a mulțumit experților Comisei pentru avizul urgent la lege.

”Sincere mulțumiri Comisiei de la Veneția pentru avizul urgent pe amendamentele la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii”, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.


Comisia de la Veneția a publicat opinia urgentă asupra amendamentelor la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. Conform opiniei, este salutată propunerea privind majorarea numărului membrilor CSM de la 12 la 15, fiind apreciat faptul că a fost ajustat numărul reprezentanților din prima instanță, precum și faptul că, membrii CSM non-judecători sînt aleși de către majoritatea deputaților aleși.

Ministerul Justiției anunță într-un comunicat de presă că va colabora și în continuare sincer și intens cu Comisia de la Veneția, în vederea implementării celor mai bune standarde europene referitoare la consolidarea independenței sistemului judecătoresc din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load