COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministrul Educației: "Există țări ale UE care s-au orientat după noi" (VIDEO)

Ministrul Educației: "Există țări ale UE care s-au orientat după noi" (VIDEO)

O serie de țări europene, după exemplul Moldovei au hotărît să nu desfășoare în acest an examenele pentru clasele a 9-a, avînd în vedere complexitatea situației privind pandemia de coronavirus și imposibilitatea de a rezolva într-un timp scurt toate problemele tehnice pentru pregătirea de desfășurare a examenelor în condiții normale și asigurarea siguranței testelor.

Declarația a fost făcută de Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei emisiuni la TVC-21, transmite Noi.md.

"Am avut obiective foarte concrete, spre realizarea cărora am mers în această perioadă scurtă de timp. Cînd am vorbit despre metodologii, despre diferitele documente care au determinat modul în care ar trebui să aibă loc controlul la distanță, avînd în vedere dificultățile de astăzi, am mers conform acestor documente. Cînd am anunțat că clasa a 9-a nu va avea examene, am fost printre primii din Europa. Am reieșit din anumite realități care există în Moldova. În special, astăzi pentru clasa a 9-a alte oportunități de a da examenele în condiții normale, care ar asigura siguranța testului și alte detalii tehnice, cum a avut loc în anii trecuți, pur și simplu nu au existat", a menționat Igor Șarov.


Potrivit lui, din punct de vedere tehnic, pentru a pregăti acest examen era nevoie de aproximativ o lună și jumătate pentru a pregăti testele în condiții corespunzătoare, pregătirea claselor, video și așa mai departe.

"Cînd ne-am dat seama că astfel de posibilități pur și simplu nu există, atunci am luat această decizie, foarte greu, dar am înțeles că în Joc se află sănătatea copiilor și evaluarea practică a situației în acest moment. După ce am luat această hotărîre, mai multe țări europene au luat aceeași decizie de a nu desfășura examenele pentru clasa a 9-a", a subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load