TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Educației a comentat cazul învățătoarei de la liceul "Socrate"

Ministrul Educației a comentat cazul învățătoarei de la liceul "Socrate"

Liliana-Nicolaescu Onofrei, ministra Educației, Culturii și Cercetării, a venit cu o reacție pe marginea subiectului de la liceul „Socrate” din Chişinău.


Potrivit ministrei „mai întîi de toate, se impune referința la cadrul legal: articolul 86 din Codul muncii (alin.(1) literele n) și m) prevede că „aplicarea, chiar şi o singură dată, de către un cadru didactic a violenţei fizice sau psihice faţă de discipoli” sau „comiterea de către salariatul care îndeplineşte funcţii educative a unei fapte imorale incompatibile cu funcţia deţinută” constituie temei pentru concediere.”


Totodată, aceasta a adăgat că angajatorul este obligat să aplice prevederile legale, iar abuzatorul să fie demis din funcție conform cadrului legal.


„Respectiv, angajatorul nu trebuie să admită „demisii onorabile” sau sancțiuni de alternativă care să genereze, prin menținere în instituție sau prin reangajarea în sistem, riscul folosirii în continuare a acelorași metode dăunătoare pentru dezvoltarea și educația copilului”, a comentat ministra.


Aceasta atenţionează şi directorii de școli: „Un semnal de alertă pentru manageri și comunitățile de pedagogi: chiar nu știm ce se întîmplă în clasele noastre? Copiii, în special cei de vîrstă preșcolară și de vîrstă școlară mică, învață cel mai mult din exemple. Ce fel de exemple le dăm?”, scrie ministra pe pagina sa de Facebook.


În spațiul public a apărut o înregistrare audio în care o profesoară de la liceu „Socrate” din Chişinău, a fost surprinsă în timp ce striga la copii, îi abuza fizic şi îi înjura. Totul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți, din motiv că micuțul și-ar fi schimbat comportamentul, a decis să înregistreze ziua de școală a copilului prin intermediul unui smartwatch pe care îl poartă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load