COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministrul Apărării, vizită neanunțată la Batalionul de Geniu CODRU (VIDEO)

Ministrul Apărării, vizită neanunțată la Batalionul de Geniu CODRU (VIDEO)

Ministrul Apărării Victor Gaiciuc, împreună cu șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, a mers la Batalionul de Geniu „Codru” de la Negrești.

Scopul fiind de a se documenta cu activitatea, dotarea și condițiile de serviciu ale efectivului unității.

Victor Gaiciuc a inspectat, astfel, unitățile de tehnică speciale ale batalionului și infrastructura și a discutat cu militarii care își fac serviciul la Negrești. Totodată, ministrul Gaiciuc a verificat nivelul pregătirii de luptă a ofiţerilor şi subofiţerilor pentru anul de instrucţie 2020.


Ministrul Apărării a remarcat, în cadrul vizitei, că geniștii dispun de tehnica și echipamentul necesar pentru executarea misiunilor de geniu, ceea ce îi ajută să intervină prompt în localitățile din țară pentru a lichida munițiile neexplodate.

În cadrul discuţiei cu efectivul Batalionului, au fost găsite o serie de probleme cu care se confruntă militarii și membrii familiilor acestora. Ministrul Gaiciuc i-a asigurat de tot sprijinul conducerii insitituţiei de apărare.

La fel, la propunerea geniştilor de a li se echivala o zi de aflare în misiune de deminare cu trei zile de serviciu militar, facilitate de care beneficiază angajații altor structuri de forță, implicați în misiuni de acest gen, Victor Gaiciuc a menţionat că se va implica personal pentru a identifica căi de soluţionare a problemei respective în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load