COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministerul Sănătății preîntîmpină populația privind testele false pentru coronavirus

Ministerul Sănătății preîntîmpină populația privind testele false pentru coronavirus

Ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, nu le recomandă cetățenilor să facă teste pentru depistarea COVID-19 în laboratoarele private.

„Atenție la testele care se aplică pentru că și noi, în calitate de autoritate centrală, avem multe oferte care ne sînt propuse de unii operatori din sfera farmaceutică, ei spun că au teste. Noi coordonăm toate testele aplicate doar cu OMS, pentru că este vorba de teste autorizate, care sînt adaptate la condițiile laboratorului. Menționez un moment, testele, care sînt aplicate de ANSP sînt autorizate de OMS și să nu uităm că este un laborator acreditat de OMS”, a spus Viorica Dumbrăveanu după ședința Punctului Focal Național, transmite NOI.md cu referire la ntv.md.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a declarat că în Moldova sînt destule teste pentru depistarea COVID-19, iar în următoarele zile în țara noastră vor ajunge încă 1000 de teste.


„Noi din acele cinci chituri pentru diagnoză oferite de OMS utilizăm încă cel de-al doilea chit, pînă la finele săptămînii vom primi încă o mie de teste de la OMS, am găsit și posibilitatea de a cumpăra teste”, a mai adăugat Dumbrăveanu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load