Ministerul Sănătăţii extinde lista medicamentelor compensate

Ministerul Sănătăţii extinde lista medicamentelor compensate

Cel tîrziu săptămîna viitoare, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va prezenta o nouă listă extinsă de medicamente compensate.


Declarația a fost făcută de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca, într-un interviu oferit pentru MOLDPRES.


Potrivit sursei citate, lista va cuprinde mai multe medicamente, fapt ce va oferi acces la tratament gratuit pentru un număr mai mare de persoane şi va duce la diversificarea preparatelor pe piaţa farmaceutică.


„Pacienţii trebuie să cunoască că legislaţia îi obligă pe medici să indice în reţete denumirea internaţională a preparatului prescris. Medicamentele ieftine sînt la fel de eficiente ca şi cele scumpe. În cazul în care medicul a indicat în reţetă denumirea comercială a preparatului, acesta este un semnal că se pot întîmpla acte de corupţie şi trebuie denunţate”, a opinat Gîlca.


Ultima dată, autorităţile au extins lista preparatelor farmaceutice compensate în vara anului 2017. Atunci documentul a fost suplimentat cu 12 denumiri internaționale comune. Este vorba despre preparatele utilizate în terapia fibrozei chistice, epidermolizei buloase și infecțiilor respiratorii acute la copii. Șapte preparate indicate pentru tratamentul maladiilor neurologice, gastrologice și controlul durerii la pacienții oncologici au fost compensate în proporție de 70 la sută.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load