Ministerul Sănătății, despre starea copilului internat de urgență în spital

Ministerul Sănătății, despre starea copilului internat de urgență în spital

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că starea copilului internat cu infecţie meningococică, meningită purulentă şi meningococemie rămîne a fi gravă, dar stabilă. 


Potrivit instituției, se constată o ameliorare a stării generale, cu cedarea semnelor generale de intoxicaţie, involuţie a erupţiilor hemoragice, dar şi a celor de meningită. Continuă tratamentul intensiv în secţia de reanimare.  Menționăm că, datorită intervenției rapide a medicilor ,a fost depășit stadiul de șoc de gradul II-III și edem cerebral. 


Reamintim că  copilul, în vîrstă de 13 ani, a fost transportat în stare gravă, pe data de 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu diagnoza la internare de infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfectios, șoc de gradul II-III, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică.  Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.


Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii.  Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sînge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.


Simptomele meningitei sînt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc. 


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load