COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministerul Sănătății a oferit detalii privind îmbolnăvirea cu virusul COVID - 19

Ministerul Sănătății a oferit detalii privind îmbolnăvirea cu virusul COVID - 19

În Republica Moldova pînă în acest moment nu există niciun cetățean moldovean pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În limita competențelor, Poliția de Frontieră continuă să întreprindă o serie de măsuri pe linia de prevenire și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus.

În ultimele 24 ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a înregistrat un număr de 23 998 traversări persoane, dintre care 11 283 treceri la frontiera moldo-romînă, 8 986 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 729 treceri a frontierei aeriene, scrie noi.md cu referire la publika.md.

Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns în țară, cu rute directe Italia – Republica Moldova, 819 de persoane. La toți călătorii acestor curse au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.


În toate punctele de trecere a frontierei, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au completat 1 141 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 6 938 de persoane.

La trecerea frontierei de stat a fost identificată o persoană care prezenta febră, fiind solicitată intervenția personalului medical prin serviciul unic 112.

Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Odată ajunși în punctele de trecere să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare Coronavirus, cît și să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, ca ulterior personalul medical să fie în posibilitate de a monitoriza starea de sănătate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load