COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Mediului s-a autosesizat în cazul poluării rîului Bîc

Ministerul Mediului s-a autosesizat în cazul poluării rîului Bîc

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea poluării rîului Bîc. Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a vizitat la Stația de Epurare Chișinău și a constatatat că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenți economici.

Iuliana Cantaragiu, secretara de stat la Ministerului Mediului în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, susține că au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare. Rezultatele de laborator vor fi miercuri.

În același timp, despre poluarea rîului Bîc, a fost sesizată și Procuratura. Astfel, procurorii și inspectorii IPM Chișinău investighează cazul și vor efectua în următoarele zile controale la mai mulți agenți economici, care ar putea prin activitatea sa economică să polueze apele rîului Bîc.


„Scopul nostru trebuie să fie unul: apele trebuie să fie curate! În acest scop, legea trebuie să fie respectată, indiferent de forma de proprietate a întreprinderii și indiferent de numele directorului sau „spetele” după care se ascunde acel director. Pentru asta am pledat anterior și pentru asta pledez și în continuare”, a menționat Iuliana Cantaragiu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load