COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministerul Justiției i-a măsuri în cazul dosarului Gemenii

Ministerul Justiției i-a măsuri în cazul dosarului Gemenii

Ministerul Justiției a anunțat inițierea procesului de elaborare a unui proiect pentru modificarea unor acte legislative în scopul perfecționării mecanismului de regres.

Mai exact, proiectul va viza regresul împotriva persoanelor ale căror acțiuni sau inacțiuni au determinat ori au contribuit semnificativ la încălcarea prevederilor Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, care a fost constatată printr-o hotărîre sau a impus soluţionarea amiabilă a cauzei aflate pe rolul Curţii Europene ori formularea unei declarații unilaterale, transmite noi.md cu referire la bizlaw.md.

Pentru elaborarea proiectului, Ministerul a solicitat implicarea activă a tuturor subiecților interesați, prin prezentarea propunerilor în acest sens pînă la data de 5 martie, în format electronic, la adresa: zinaida.carp@justice.gov.md.


Anunțul privind inițierea unui astfel de proiect este făcut în contextul condamnării recente a Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în dosarul ”Gemenii”, dosar care obligă statul la plata unor prejudicii de circa 70 de milioane de lei.

Drept urmare, premierul țării a solicitat Ministerului Finanțelor blocarea sumei de 70 de milioane de lei din bugetul alocat pentru 2020 pentru sectorul justiției, iar Ministerului Justiției - identificarea mecanismelor de atragere la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de pierderea la CtEDO a acestui dosar.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load