COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Justiției este pentru reducerea cazurilor de arest preventiv

Ministerul Justiției este pentru reducerea cazurilor de arest preventiv

Ministerul Justiției intenționează să aplice experiența franceză, astfel încît numărul de cazuri de arest preventiv să fie mai mic.

O astfel de declarație a fost făcută în cadrul conferinței de presă comună cu șeful Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța.

Datele departamentului moldovean arată că în prima jumătate a anului au fost înregistrate 1176 decizii judecătorești, potrivit cărora suspecții au fost plasați în închisoare. Aceastea sînt cu 3% mai multe decît în aceeași perioadă a anului trecut.
"Judecătorii moldoveni ar trebui să găsească soluții legale pentru a evita posibila arestare a suspecților", a declarat ministrul Justiției, Olesea Stamate, adăugînd că este necesară modificarea legislației în legătură cu această problemă.

Reamintim că, în 2018, Parlamentul a adoptat o lege care are menirea de a reglementa această măsură preventivă. Așadar, nu trebuie aplicată măsura de arestare preventivă, „dacă acuzatul și-a recunoscut vina, infracțiunea a fost comisă fără constrîngeri fizice sau psihice, fapta nu a implicat moartea, iar infracțiunea nu a fost comisă de o grupare c orgriminală anizată.” Toate aceste condiții ar trebui luate în considerare împreună.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load