Ministerul Finanțelor: Indexarea depunerilor bănești la BEM continuă

Ministerul Finanțelor: Indexarea depunerilor bănești la BEM continuă

Ministerul Finanţelor a iniţiat plata sumelor indexate pentru deponenţii Băncii de Economii care au depus cereri de înregistrare pînă la sfîrşitul lunii ianuarie curent.


Astfel, de astăzi, 5 martie, îşi pot ridica banii deponenţii născuţi pînă în anul 1991 inclusiv – sumele indexate aferente primei etape, și cei născuţi pînă în anul 1941 inclusiv – sumele indexate pentru etapa a doua, relatează Noi.md cu referire la un comunicat al BNM.


Banii pot fi ridicaţi la orice oficiu/agenţie a Î.S. Poşta Moldovei. Pentru a profita de indexare, beneficiarul, reprezentantul sau moştenitorul se va prezenta avînd asupra sa actul de identitate. Moştenitorul va prezenta suplimentar certificatul de deces şi copia certificatului de moştenitor, autentificată notarial (în cazul lipsei dispoziţiei testamentare), iar reprezentantul – procura, întocmită în modul stabilit de legislaţie.


Deponenţi născuţi pînă în anul 1991 inclusiv, care nu au depus pînă în prezent cererile pentru indexare, pot face acest lucru la orice oficiu/agenţie a Î.S. „Poşta Moldovei”, avînd cu sine actul de identitate şi libretele de economii ale conturilor deschise pînă la 1 ianuarie 1992.


Achitarea sumelor indexate se efectuează în baza Legii privind indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii şi Hotărîrii Guvernului din 28 februarie 2018.


În bugetul de stat pentru anul curent sînt prevăzuți circa 50 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor la depunerile băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load