TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministerul Educației și CNA, față în față. Ce au de "împărțit"

Ministerul Educației și CNA, față în față. Ce au de "împărțit"

Fortificarea integrității sistemului educațional, promovarea standardelor de integritate în societate prin prevenirea, combaterea plăţilor informale în sistemul educaţional şi coruperii cadrului didactic.

Sunt doar câteva dintre obiectivele colaborării dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul Național Anticorupție. Un acord de conclucrare între cele două instituții a fost semnat ieri.

Documentul prevede crearea unui grup interdepartamental pentru monitorizarea procesului și a modului de examinare a petițiilor, în caresînt semnalate acte de corupție. De asemenea, acordul are ca scop informarea angajaţilor sistemului educaţional despre standardele de integritate, mecanismele şi instrumentele de prevenire (inclusiv Linia Naţională Anticorupţie şi liniile specializate ale instituţiilor), consecințele corupției şi dezvoltarea spiritului civic activ privind denunțarea corupției dar și organizarea şi desfăşurarea activităţilor de instruire a părinţilor şi reprezentanţilor legali ai copiilor privind rolul lor în eradicarea fenomenului corupţiei.


În cadrul evenimentului, oficialii au discutat și despre deplasarea colaboratorilor MECC și CNA în raioanele țării pentru a organiza desfăşurarea instruirilor şi campaniilor de sensibilizare anticorupţie în domeniul educației,.

La final, părțile au convenit asupra consolidării eforturilor privind prevenirea și combaterea corupției.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load