Ministerul Educației propune majorarea burselor cu 5 la sută

Ministerul Educației propune majorarea burselor cu 5 la sută

Cuantumul tuturor tipurilor de burse pentru studenți și elevi urmează a fi majorat cu 5 la sută, de la 1 ianuarie 2018, notează Noi.md.


Un proiect de hotărîre în acest sens a fost elaborat de Ministerul Educației. Scopul inițiativei este de a acorda susținere materială elevilor şi studenţilor, dar şi de a contribui la motivarea performanţelor academice ale tinerilor.


Conform hotărîrii, vor fi majorate bursele pentru elevii din învăţămîntul profesional tehnic şi studenţii de la licenţă şi maşter, doctoranzi, postdoctoranzi, medici rezidenţi şi medicii secundari clinici: de studii (categoriile I, II şi III), socială, de merit, de studii postuniversitare.


Proiectul se încadrează în limita alocaţiilor prevăzute pentru anul 2018. Astfel, volumul de mijloace suplimentat acoperă majorarea cuantumului burselor, începînd cu 1 ianuarie 2018, categoriilor respective de beneficiari.


Potrivit autorităților, proiectul respectiv este parte a politicii promovate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru fortificarea sistemului învăţămîntului profesional în direcţia înscrierii acestuia în spaţiul învăţămîntului european, precum şi pentru asigurarea creşterii atractivităţii şi competitivităţii naţionale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load