Ministerul Apărării a cerut agenților economici să raporteze despre evidenţa militară (DOC)

Ministerul Apărării a cerut agenților economici să raporteze despre evidenţa militară (DOC)

În perioada premergătoare alegerilor, agenții economici au primit un chestionar privind inventarul transportului și a persoanelor apte de serviciu militar.


În adresa redacției Point.md au fost transmise documente primite de la Ministerul Apărării al Republicii Moldova.


"Pentru a respecta prevederile art. 39 și 31 din Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova nr. 631 din 23.05.2003" pentru aprobarea Regulamentului cu privire la evidenţa militară", articolul 44 din Legea Republicii Moldova nr. 1245-XV din 18 iunie 2002" cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei" și articolul 15 din Legea Republicii Moldova nr. 133 din 07/08/2011 "Cu privire la protecția datelor cu caracter personal", pct. 9 din partea a 2-a "Rechiziţiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public", vă rugăm să trimiteți la Centrul militar din Chișinău pînă la data de 25.02.2019, informațiile specificate în cererea 1 și 2. Vă rugăm să precizați numele și prenumele persoanei care corespunde evidenţei militare și numerele de contact. Acestă informație trebuie trimisă prin poștă (Poșta Moldovei). Listele trebuie semnate de către directorul și certificat cu ștampila instituției.


În acest sens, vă reamintim următoarele articole din Codul contravențional al Republicii Moldova:


Art. 366 "Neîndeplinirea îndatoririlor privind evidenţa militară", care implică impunerea unei amenzi în mărime de la 42 la 90 de unități convenționale.
Art. 373 " Încălcarea normelor privind rechiziţiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public", care implică impunerea unei amenzi funcționarilor în mărime de la 30 la 60 de unități convenționale și persoanelor juridice - în mărime de la 60 la 120 de unități convenționale.
Pentru a evita întocmirea de protocoale pentru instituțiile dvs., vă rugăm să furnizați informațiile solicitate în timp util. "
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load