COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Milioane de euro, investiţi în sisteme informaţionale nefuncţionale

Milioane de euro, investiţi în sisteme informaţionale nefuncţionale

Sistemul Informaţional Automatizat pentru Asistenţă Medicală Primară, care să ofere şi posibilitatea programării online la medicul de familie, rămîne nefuncţional.

Solicitată de IPN, Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a spus că toate sistemele informaţionale din sectorul de sănătate, lansate anterior şi care au costat statul milioane de euro, au fost prost construite, transmite IPN.

„Noi facem acum o analiză a acestor sisteme, ca să vedem cum le putem integra. Ele sînt slab funcţionale, nu sînt dezvoltate, nu se află la dispoziţia tuturor, au foarte multe deficienţe şi nici pe de parte nu au meritat banii pe care i-a investit ţara în ele”, a declarat Ala Nemerenco.


Autorităţile caută soluţii pentru a îmbunătăţi aceste sisteme fără investiţii suplimentare la cele făcute anterior, pentru că s-au investit prea mulţi bani în aceste proiecte, a mai spus Ala Nemerenco.

Ministerul anunţa în vara anului trecut că este la etapa de finalizare a lucrărilor de pregătire şi dare în exploatare a Sistemului Informaţional Automatizat pentru Asistenţă Medicală Primară. În bugetul de stat pentru lucrările de finalizare fusese prevăzuţi aproape 6 milioane de lei. Iniţial, lansarea sistemului se anunţa pentru sfîrşitul anului 2014, dar niciodată nu a fost funcţional.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load