COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mii de tone de colete care trebuiau să ajungă în Moldova, blocate în depozite

Mii de tone de colete care trebuiau să ajungă în Moldova, blocate în depozite

Aproape o sută de mii de tone de colete care trebuiau să ajungă în Moldova au rămas blocate în depozitele țărilor de origine. În contextul situației create de Covid-19, la nivel global, activitatea poștală a fost blocată, iar toate cursele aeriene regulate au fost reduse la minimum, sau chiar suspendate. Astfel, trimiterile Internaționale sînt blocate în zonele de tranzit, scrie agora.md.

Potrivit Poșta Moldoveni, cele mai multe colete au fost comandate din China – 42.943 de kg, urmată de Germania - 10.982 de kg, Franța - 597 de kg, Marea Britanie -3.189 de kg, Israel - 1.529 de kg, Olanda – 4.800 kg; Singapore 4.982, Turcia 3.700 kg și altele.

Instituția precizează că unele curse charter organizate nu acceptă la bord trimiteri poștale întrucît acestea sînt destinate strict pentru transportul de pasageri.


În continuare Poșta Moldovei primește colete și poșta de scrisori pe cale terestră, în urma colaborării cu Poșta Romînă și Ukrposhta. În prezent, în oficiile Î.S. Poșta Moldovei sînt peste 6000 de trimiteri poștale care urmează să fie ridicate de către beneficiari.

Aceștia au fost anunțați despre prezența coletelor printr-un mesaj la telefon sau un aviz de informare trimis la domiciliu.

În cazul în care trimiterile poștale nu sînt ridicate în termenul stabilit, acestea vor fi trimise înapoi la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei din Chișinău, iar ulterior vor fi returnate expeditorilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load