Mii de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă din țară

Mii de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă din țară

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, peste 3500 de oameni s-au adresat la corturile anticaniculă instalate în mai multe regiuni din țară, în ultimele 24 de ore.


Corturile au funcționat în puncte cu flux continuu de persoane în municipiul Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, dar și orașele Rezina și Căușeni.  În capitală punctele de reabilitare au fost amenajate pe următoarele adrese: sectorul Centru în preajma „Pieții Centrale”, sectorul Rîșcani, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.3 și sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial 1000 de Mărunțișuri. 


Corturile anticaniculă funcționează în zilele de lucru în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Aici oamenii pot bea apă și se pot proteja de temperaturile ridicate. Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost  luată odată cu lansarea codului galben de caniculă.


Potrivit Serviciului Hidrometorologic de Stat, pînă pe14 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 C.


În aceste condiții punctele de reabilitare pot oferi oamenilor posibilitatea de a se proteja de temperaturile ridicate. În toatal în țară  la funcționează 12  corturi  de reabilitare.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load