Migranții sînt invitați la șezători online acasă

Migranții sînt invitați la șezători online acasă

Conaționalii plecați peste hotare sînt invitați la șezători online acasă, scrie Noi.md cu referire la un comunicat emis presei. 


Aceștea vor putea confecționa mărțișoare împreună cu cei de acasă. Primele șezători online ,,Confecționăm mărțișoare cu drag” vor fi organizate la Chișcăreni și Pelinia. Aici vor fi desfășurate master-classuri de confecționare a mărțișoarelor pentru băștinași, atît cei care au rămas să locuiască în satele respective, cît și cei plecați cu traiul în alte comunități din țară sau de peste hotare.


Șezătorile vor fi organizate de președinții a 38 Asociații de băștinași, create cu sprijinul PNUD, și persoanele responsabile de migrație din cadrul primăriilor vor participa la cele două șezători și vor face transmisiuni live pentru a aduce mai aproape atmosfera de acasă celor aproximativ 40 mii băștinași plecați în întreaga lume. 


Prima șezătoare va avea loc pe 1 martie. Meșteri populari din cele două sate vor face o demonstrație, transmisă live pe paginile Asociațiilor de băștinași, a modului de confecționare a trei modele de mărțișoare, proces ce va dura o oră.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load