COVID-19 în MOLDOVA

Mierea din Moldova cucereşte noi pieţe

Mierea din Moldova cucereşte noi pieţe

Mierea din Republica Moldova cucereşte noi pieţe. Doi producatori autohtoni au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la prestigiosul concurs internaţional London Honey Awards 2020.

Procesatorii, care sînt membri ai Asociaţiei Exportatorilor de Produse Apicole din R. Moldova, au trimis în competiţie cinci soiuri de miere, care s-au dovedit a fi pe placul juriului exigent, transmite tvrmoldova.md.

Nicanor Negru se ocupă de această afacere dulce de mai bine de şase ani. A pornit de la 100 de stupi cu albine, ca acum să deţină peste 500. Antreprenorul spune că 95 la sută din producţie o exportă în UE. Anul acesta a decis să participe la concursul London Honey Awards 2020, unde a obţinut o medaţie de aur, două de argint şi una de bronz, pentru patru tipuri de miere expediate.

Antreprenorul se poate lăuda cu o gamă largă de miere, pentru toate gusturile.

Nicanor spune că mierea pe care o produce corespunde celor mai înalte exigenţe europene.

În Republica Moldova sînt înregistraţi 22 de exportatori de miere. În 2019 s-au exportat 3.940 de tone de miere, din care 90 la sută în Uniunea Europeană. Preşedintele Asociaţia Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova, dar şi directorul celei de-a doua companii care a luat medalie de argint la expoziţia London Honey Awards, spune că astfel de rezultate nu pot decît să îi bucure.

Vasile Dolghieru, preşedinte, Asociaţia Exportatorilor de Produse Apicole din R. Moldova: "Noi am trimis doar miere polifloră fiindcă de aceasta este mai multă în Moldova, am trimis anume în starea cristalizată din care am vrea ca să fie consumată deoarece este mai benefică sănătăţii şi a fost apreciată cu medalie de argint".

În Moldova sînt 8.000 de apicultori care deţin peste 200 de mii de familii de albine.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load