Mezeluri păstrate în condiţii insalubre, confiscate de poliţişti (VIDEO)

Mezeluri păstrate în condiţii insalubre, confiscate de poliţişti (VIDEO)

Mezeluri comercializate în lipsa actelor de proveniență şi păstrate în condiţii insalubre. Asta au descoperit ofițerii Direcției investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.


Neregulile au fost depistate în urma unui control inopinat la o întreprindere a unui agent economic din raionul Ialoveni, specializat în producerea mezelurilor și afumăturilor.


Mai exact, oamenii legii au depistat încălcări grave privind regulile și normele sanitare. Mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, iar în secția de producere și secțiile auxiliare lipsește parțial sistemul de ventilare.


S-a depistat şi divergențe între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, fapt ce denotă că marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea mijloacelor bănești în numerar. De asemenea, au fost depistate mezeluri la care lipsea marcajul și data fabricării.


Astfel, polițiștii au ridicat 1205 kg de mezeluri, pînă la obținerea investigațiilor de laborator.


În privința factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale cu privire la contravenție, iar persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă de la 450 la 1200 de lei.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load