TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Meteorologii explică ultimele temperaturi din Moldova: Anormale

Meteorologii explică ultimele temperaturi din Moldova: Anormale

Începînd cu această săptămînă, în Moldova, temperatura de afară a luat-o „razna”.

Zilele trecute, în toată țara, media termometrică pe timp de zi oscila între 15-20 de grade Celsius, temperatură anormală pentru luna noiembrie.

Potrivit comentariului reprezentantei SH, aceste temperaturi sînt într-adevăr anormale și sînt cauzate de un ciclon atlantic care staționează de mai multe zile în regiunea Europei de Vest. „Aceste temperaturi ridicate se datorează unui val de căldură care se deplasează dinspre partea sud-est a Europei spre Moldova. Este strîns legat de un ciclon atlantic care staționează de mai mult timp deasupra Europei de Vest, ceea ce menținea și temperaturile ridicate în regiunea noastră. În următoarele cinci zile, temperaturile la fel vor ridicate pentru această perioadă, chiar aș spune anormal de ridicate între 15 și 20 de grade Celsius”, a declarat specialista.


Mai mult, aceasta ne-a spus ce ne așteaptă dacă aceste temperaturi ridicate se vor menține și în continuare. „Dacă aceste temperaturi se vor menține în următoarele zile, atunci noi prognozăm condiții de formare a ceții, lucru care va duce la scăderea temperaturii. Totodată, temperaturi asemănător de ridicate pentru luna noiembrie au fost înregistrate în anul 2013. Atunci temperatura aerului a fost peste normă cu 5-7 grade celsius.”

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează temperaturi de la 17 pînă la 21 de grade celsius în următoarele cinci zile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load