COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Meteo: Cum va fi vremea în Moldova la început de noiembrie

Meteo: Cum va fi vremea în Moldova la început de noiembrie

„Soare cu dinţi” şi ger pînă la trei grade prognozează pentru următoarele zile Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, vremea va semnaliza că sîntem în sezonul rece şi calendarul arată deja ultima lună de toamnă.

Astfel, de joi pînă sîmbătă, valorile termice, în medie pe ţară, vor fi determinate de maxime de 10 grade Celsius, ziua, şi minus 3 grade, noaptea. Cel mai frig va fi, cum se obişnuieşte, în regiunea de Nord.


Răcirea vremii va fi compensată de cer însorit care, conform SHS, va caracteriza a doua jumătate a săptămînii curente.

De duminică, 3 noiembrie, termometrele vor redeveni generoase, indicînd pînă la 20 de grade Celsius. Această stare de lucruri se va menţine şi la începutul săptămînii următoare.

Luna noiembrie este ultima lună din an, cînd în şirul multianual de observaţii se înregistrează temperatură medie lunară pozitivă a aerului – aceasta constituie în teritoriu de la +2ºC la nord pînă la +5ºC - la sud.

Cea mai rece lună noiembrie din toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, s-a înregistrat în anul 1993, cînd temperatura medie lunară a aerului a variat între -1,8ºC (Comrat, Cahul) şi -3,3ºC (Briceni).

Cea mai caldă lună noiembrie a fost în anul 2010, cînd temperatura medie lunară a aerului a oscilat între +8,2ºС (Briceni) şi +11,1ºС (Cahul).

  Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


  Știrile partenerilor noștri
  loading...
  Mai multe

  Sondaj Toate

  load